bbb diëtetiek

Bij bbb diëtetiek vinden we het niet meer dan logisch dat we professioneel voedingsadvies op maat bieden. En kijken we wat bij jou past!

met aandacht voor voeding vind je bij bbb de juiste balans

Voeding is niet weg te denken uit onze levens en we hebben er dagelijks mee te maken. Bij bbb diëtetiek vinden we het dan ook niet meer dan logisch dat we professioneel voedingsadvies op maat bieden. Het belangrijkste is dat we goed kijken wat bij jou past.

Zowel mannen, vrouwen als kinderen zijn welkom bij bbb diëtetiek.

Visie op voeding

Onze visie op voeding past in het tijdsbeeld van nu en we geloven in duurzaamheid als het over voeding gaat. We houden rekening met de laatste onderzoeken, trends maar ook met bijvoorbeeld effecten van onze voeding op het milieu. We adviseren meer plantaardige dan dierlijke voeding te nemen. En geven de voorkeur aan onbewerkte voeding.
De visie van bbb diëtetiek sluit verder natuurlijk aan bij de holitisch visie van bbb, waarbij aandacht is voor food, body & mind. Dat betekent dat we in onze consulten waar nodig ook kijken waar aandacht voor de 'mind' nodig is en benadrukken we het belang van beweging. We kijken in onze behandelingen daarvoor naar patronen rondom voeding én belangrijke leefstijlpatronen zoals slaap-waakritme, sport en werk-privé balans. 
bbb diëtetiek is onderdeel van bbb paramedici; een team van fysiotherapeuten, diëtistes en therapeuten/psychologen. Door deze samenwerking en onze holistische werkwijze zijn we succesvol in het verbeteren van een gezonde leefstijl voor onze patiënten.

Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in:

✦ Gewichtsreductie en -beheersing (ondergewicht, overgewicht)
✦ Hormonale disbalans
✦ Darmklachten en voedselovergevoeligheid
✦ Voeding tijdens de zwangerschap
✦ Hart- en vaatziekten (hypertensie, hypercholesterolaemie)
✦ Diabetes mellitus
✦ Voeding bij sportbeoefening
✦ Vervangers bij voedselallergieën

Wat kun je verwachten?

Onze geregistreerde en up-to-date diëtisten werken samen met andere specialisten zoals onze coaches/psychologen en fysiotherapeuten. Maar het allerbelangrijkste is: ze werken samen met jou. Stap voor stap komen jullie tot een passend voedingsadvies waar jij je goed bij voelt.

Onze kennis, ervaring en een holistische blik zorgen ervoor dat voedingsgerelateerde klachten op de juiste wijze worden behandeld. bbb diëtetiek gelooft daarbij in de kracht van pure, onbewerkte voeding.

bbb diëtetiek is onderdeel van bbb health boutique, een holistische sportschool voor vrouwen. Onze dietisten werken nauw samen met de specialisten van bbb psychologie en bbb fysiotherapie.

Wordt diëtetiek vergoed?

bbb diëtetiek wordt vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland. De eerste drie uur per kalenderjaar worden gedekt door de basisverzekering, daarna moet je je consulten zelf betalen. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden meerdere consulten.

Een afspraak maken kan telefonisch of via de mail.

Good to know!

✦ We geven educatie over voeding. We focussen op wat wél mag en zorgen voor lekkere alternatieven en vervangers. Wil je direct aan de slag om je doelen te behalen? Of wil je liever grote veranderingen niet in een keer maken, maar met weekdoelen/dagboekjes? We luisteren naar jou en geven geen standaard-lijstje maar gepersonaliseerde plannen!
✦ We bieden profiel-testen: we kijken welk type jij bent en wat voor sport/voeding/suppletie advies hierbij hoort.
✦ We bieden suppletie- en sportadvies op maat.
✦ We kunnen een uitgebreide nutriënten analyse (met suppletie advies) maken: we beschikken over de meest recente product- en voedingswaarde informatie waarbij we middels een meting een veelomvattende analyse van jouw voedingsinname kunnen maken. Zo meten we bijvoorbeeld de verhoudingen en soorten eiwitten, mineralen- en vitaminewaardes die jij dagelijks binnen krijgt, en linken dit aan jouw persoonlijke behoefte. Voor zwangeren geldt bijvoorbeeld een hogere ijzerinname, en bij diabetes let je op snelle suikers. Met deze meting gaan we dieper in op jouw behoeftes en meten we een passend eetpatroon aan. En voor wat je niet uit je voeding kunt halen, zorgen we voor een aanvullend suppletie advies.
✦ We bieden mindfulness ondersteuning voor het behalen van voedingsdoelen.
✦ We maken een uitgebreide lichaamsmeting met daarbij een meting van het vetpercentage en een analyse van je lichaamsmaten.